Welkom bij Glasvezelbehangers.nl

Glasvezelbehang verwijderen

Wilt u glasvezelbehang verwijderen? Het wordt steeds eenvoudiger om glasvezelbehang te verwijderen, doordat er betere producten daarvoor op de markt komen. Een goed voorbeeld van zo’n product is dutch re-mover bekijk onderstaande link

Glasvezelbehang verwijderen vaak niet nodig!

Glasvezelbehang met een open structuur, ook wel open systeem genoemd, hoeft niet verwijderd te worden. Zorg er dus altijd voor dat u glasvezelbehang met een open structuur plaatst. Dit betekent dat de lijm, het vlies en de latex zich met elkaar vermengen als één product op de muur. Voorbeelden van glasvezelbehang met een open systeem zijn artikel 40100 (stucbehang), artikel 40200 (Glasvlies/Renovlies combinatie) en artikel 40300. Deze producten hoeft u (in de toekomst) dus nooit te verwijderen, omdat u hier eenvoudig een vervolgsysteem op kunt toepassen.

Ook een geweven motief is vaak open genoeg om er weer overheen te gaan met een vervolg systeem. In de meeste gevallen kunt u het glasvezelbehang dus gewoon laten zitten. Twijfelt u of het behang geschikt is voor een vervolgsysteem of dat het toch verwijderd moet worden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Glasvezelbehang verwijderen voor stucen?

Glasvezelbehang is een prima ondergrond voor stucwerk. Het glasvezelbehang zorgt ervoor dat de muur versterkt blijft en voorkomt zetscheuren. Uw stucadoor kan in de toekomst het glasvezel prima als ondergrond gebruiken. Het geeft daarbij ook het voordeel van een egale ondergrond!.

 

Hoe kan ik glasvezelbehang verwijderen?

Wilt u toch echt het glasvezelbehang verwijderen? Dat kan! Glasvezelbehang wordt vastgeplakt met lijm op waterbasis, het is dus altijd mogelijk om het glasvezelbehang te verwijderen. Dit kunt u het beste doen door speciaal afbijtmiddel aan te brengen op het behang. Dek het vervolgens af met folie en laat het goed inwerken.

Als het afbijtmiddel lang genoeg, tot bijna 24 uur, kan inwerken, is het mogelijk om zelfs glasweefselbehang met meerdere muurverflagen zonder beschadiging van een wand te verwijderen. Het enige gereedschap: een plamuurmes.

Glasvezelbehang verwijderen zonder afbijt?

Wilt u liever het glasvezelbehang verwijderen zonder afbijtmiddel? Maak dan een paar inkepingen in het behang met een speciale behangperforator. Doorweek de volledige behanglaag met heet water. Gebruik hierbij een spons. Het is absoluut aan te raden om een behangafstomer te lenen of te huren om het glasvezelbehang te verwijderen.

Verwacht niet dat u binnen een paar uurtjes klaar bent met glasvezelbehang verwijderen, want de stomer heeft enige tijd nodig om tot de lijmlaag door te dringen. Voeg aan het stoomwater een beetje behangafweekmiddel toe voor extra effect.

Referenties

Hier vindt u foto’s van een aantal glasvliesbehang projecten.
Referenties bekijken

Stel een vraag

Heeft u een vraag over het verwijderen van glasvezelbehang? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Doe dit door te bellen naar 085-0470778 of ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag!

Onze voordelen?

Wij werken met een mineraalsysteem voor een natuurlijk ultra matte uitstraling.

Glasvezelbehang bestellen?

Zelf glasvezelbehang aanbrengen? In onze webshop vindt u een ruim assortiment glasvezelbehang!

Klanttevredenheid

Glasvezelbehangers.nl wordt door klanten beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 42 beoordelingen