Welkom bij Glasvezelbehangers.nl

Veelgestelde vragen

Hoe reken ik de vierkante meters van behang uit?

De vierkante meters van behang rekent u eenvoudig uit met een rolmaat. U telt het aantal banen breed keer de hoogte van uw woning. Dit is vaak 2,65 meter. Zet de rolmaat om een meter en tel de banen van een meter keer de hoogte 2,65 meter (standaard hoogte bouwbesluit).

Bij de trap kunt u beter de trap weg denken. U kunt de meters gewoon doorberekenen. Ook dit doet u maal de standaard hoogte. Houd op elke m² 10% snijverlies aan.

De exacte vierkante meters worden op locatie afgestemd op de eerste werkdag voordat we beginnen.

Graag de geschatte m2 doorgeven. Normaal zit in een woning 100 m² per verdieping. Met de zolder zit je vaak rond de 260 a 280 m².

Welke vakmensen komen er?

Er komen gespecialiseerde vakmensen met machines die zich alleen bezig houden met deze werkzaamheden en doen niks anders dan alleen vliesbehangen en de afwerking hiervan.

Hoe wordt de planning afgestemd?

Meestal krijgt u 3 weken van te voren de opleverdatum te horen (soms 2 weken). Dus de tijd tussen de opleverdatum en de uitvoering hiervan is kort.
We zijn hier op afgestemd dus als u ongeveer de prognose aangeeft wanneer het wordt opgeleverd dan kunnen wij hier al rekening mee houden. Wanneer u de exacte datum krijgt dan plannen we deze meteen in wanneer u het wenst..

Hoe worden details en wensen besproken?

We bespreken alle details en wensen op locatie af – dus ook de exacte m2. Mocht het iets meer of minder worden dan eerst begroot, dan wordt dit automatisch aangepast. Ook de extra coating voor achter de keuken en de kleuren worden op de eerste werkdag besproken.

Wanneer kan ik mijn wanden het beste laten behangen, direct na oplevering of later?

Het is het beste om eerst de wanden te doen na het opleveren, de plafonds zijn vaak al gespoten.

Welke vakmensen komen er?

Er komen gespecialiseerde vakmensen met machines die zich alleen bezig houden met deze werkzaamheden en doen niks anders dan alleen vliesbehangen en de afwerking hiervan.

Wat gebeurt er met de zolderplaten

De zolderplaten zijn vaak groen van kleur en kunnen door ons wit gemaakt worden met een speciale waterdampdoorlatende latex. De naden worden hiervan niet gekit ivm de werking de zolderplaten werken te hard op de naden. Graag aangeven bij de offerte aanvraag.

Een muur met glasvezelbehang direct mee laten schilderen, hoe gaat dat in zijn werk?

Omdat er zoveel verschillende kleuren zijn en sommige bouwmarkten hun eigen kleurcode hebben afgeschermd, is het beste om de kleur eerst uit te zoeken bij de bouwmarkt. De kleurcode kunt u dan ook doorgeven en bestellen in onze webshop (www.vliesbehang.nl) (dit is een verf speciaal voor Glasvlies). Wij brengen het dan aan voor 4€/m2 ex btw.

We willen een muurtje of wat kamers behangen met glasvezelbehang met een printje hoe gaat dat in zijn werk?

Het is mogelijk dat wij dit behang ook voor u aanbrengen. Dit behang kunt u dan het beste bestellen bij www.vliesbehang.nl. Deze heeft dan altijd een vliesrug.

We hebben nog geen opleverdatum hoe gaat dat in zijn werk?

Graag de prognose alvast doorgeven wij kunnen hier dan alvast rekening mee houden.
De exacte datum krijgt u vaak pas 14 dagen van te voren te horen en dat is voor ons geen probleem. Wij werken met flexibele professionele mensen die alles in huis hebben om de klus in te plannen binnen de tijd die u aangeeft.

Met welk product werken jullie

Wij werken met een onderbouwd systeem van vliesbehang.nl. Dit houd in dat de lijm, de vlies en de latex op elkaar is afgestemd zodat het 1 product is samen met de muur. Het glasvliesbehang is 200 grams en de latex is schrobvast klasse 1 en zeer hoog waterdampdoorlatend.

Worden de wanden geschuurd?

Ja de wanden worden machinaal geschuurd met stofafzuiging waardoor de wand ook meteen stofvrij wordt.

Hoe lang zijn jullie bezig?

We houden altijd 5 werkdagen aan per woning ivm onze flexibele tijd.
Als er meerdere woningen zijn op hetzelfde traject in dezelfde week dan komen er extra ploegen.

Hoe zit het met vocht?

Alle producten die we gebruiken zijn vochtdoorlatend.

Extra coating achter de kookplaat, is dat mogelijk?

Extra coating achter de kookplaat is mogelijk. We zullen dit op locatie bekijken, maar meestal is dit maar een klein stukje.

Onze voordelen?

Wij werken met een mineraalsysteem voor een natuurlijk ultra matte uitstraling.

Klanttevredenheid

Glasvezelbehangers.nl wordt door klanten beoordeeld met een 9,2 uit 10 op basis van 42 beoordelingen